Jag är född 1985 i Nederländerna. Jag började rida när jag var runt 12 år gammal och har ridit både dressyr, western och islandshäst. För mig spelade det inte så mycket roll vad det var för häst, jag älskar dem allihopa! I samband med flytten till Sverige 2001 köpte jag Gyllir, en islandshäst.

Det var också då jag började med Parelli Natural Horsemanship. Jag gick en hel del kurser för olika instruktörer från hela Europa.

Maj 2012 åkte jag till Parelli Univeristy i Colorado USA på en Fast Track kurs på 4 veckor för Tina Giordano. Under sommaren 2013 var jag på en Externship kurs på 12 veckor i Colorado för Maurice Thibault och Susan Nelson och därefter en månad hos Mel Hare i Utah för Distansträning, som avslutades med min första och enda tävling: 80 km på kanten av The Grand Canyon!

2013 fick jag godkänd för Level 4 i alla 4 savvys och då blev jag licensierad 2* Parelli Instruktör. 2017 väljer jag att inte fortsätta min licens hos Parelli och börjar undersöka nya vägar att gå.

Parelli har gett mig så otroligt mycket kunskap om hästar men det var hela tiden något som gnagde. Jag trivdes inte längre med att ha stora krav och höga ambitioner med min häst, jag ville ju ha den där fantastiska relationen jag alltid drömt om och jag insåg att lydnad inte var vägen att gå för mig längre.

Istället påbörjar jag ett samarbete med min vän och kollega Joanna Nieznaj och tillsammans utvecklar vi träningsmetoden Relationsbaserad Hästträning.

Jag ville komma in på en väg där hästen har mera egna val och där relationen får vara det allra viktigaste, alla andra resultat blir sekundära.

Tillsammans har vi bloggat, skapat en fantastisk Facebook grupp för alla elever och intresserade, skrivit en 6 månaders distanskurs och skapat helgkurser och föreläsningar.
För mer information om Relationsbaserad Hästträning: www.relationsträning.se